Wednesday, July 4, 2012

Islam itu Mudah dan Tidak Membebankan.

Assalmualaikum.. morning semua..


Argh fresh je rasa hari ni datang keje..Kenapa??sebab semalam saya cuti..heheheh..

So hari ni bangun pagi gosok gigi cuci muka pakai sabun...hehehehe..

then siap siap pakai baju kompeni..tengok jam masih awal..baru pukul 8 pagi..

then nak ambil masa untuk ke opis agar tak terlalu awal baje macam nak jadi straff terbaik of the year tu memang tak la kan, so saya on tibi kecik size 12 inci lubang hidung lembu..amik remote tehn cari channel best..

TV3 waaaaaah!!!!!!!!!!!RAHMAT EKAMTERA La..dia pakai jubah..hurm, lately ramai je retis Malaysia dah hijrah ke arah yang lebih baik.hehehhe..ALHAMDULILLAH..


Rahmat tu tadi pakai jubah hitam, katanya nak amalkan sunnah Rasulullah S.A.W and dia nak promoto album baru dia yang berkonsepkan ketuhanan..

Pastu dah habis je pasal rahmat tu, tukar TV9 plak..tengok PESAN ATOK..heheheh..rancangan untuk kanak-kanak (harus lah untuk saya yang baru menginjak dewasa ni)hehehhe...


Tadi ada adik beradik. Lelaki. Kecil.. Comel. Pakai jubah. Ketayap..Alahai kiutnya kau budak, macam nak gigit je pipi tu...

Sirang nama Abdul Rahman (5 tahun), dan sorang lagi Abdullah (3Tahun)...APe dorang buat kat rancangan tu??


AWESOME!!!!!!!!!!!!!!!


Budak yang tiga tahun tu hafaz surah Taba...

Walaupun sebutan tidak begitu jelas, tapi saya sangat la terpegun bagai meniti jambatan emas..aish...leleh air lir dilap dengan tudung..hehehhe...


Dan ucapan kepada mereka.semoga berjaya..


akak saaaaaaaaaaaaayang adik chomel..(tetibe akak)hehheh


nota kaki tanpa cagu : Doa saya moga bakal anak saya soleh dan solehah mcm aii..erk???

Monday, July 2, 2012

Friday, June 22, 2012

Jumaat yang tak best

Assalamualaikum wbt..


jumaat tak best.. ye sangat tak best,,,banyak sangat tekanan kerja.. sort of pressure are welcomed..haaa.. datanglah wahai pressure banyak banyak ye..saya masih lagi mampu tanggung ni....




tekanan ni banyak sangat arah nya datang...haish,,,rasa macam nak gi lombong then tengok lombong..heheh..bukan terjun lombong ye...


tekanan hari ini:


buat kerja OUT of scope kerja sebenar..rasa macam sangat annoying kan??belajar untuk jadi seorang hR kah saya ini??/sudah tentu bukan..


then, terlalu mengikut procedure ke arah kompeni ber ISO, rasa annoying dengan management. all those thing should on my shoulder kah??/sudah tentu tak..


tekanan dengan wanita ber'dua' jawatan. semua tak kena je di mata dia..aish,,,macam nak baling je ngan nasi lemak biar mati kekenyangan.


pastu dengan HOD baru..ye, saya ada HOD baru..sangat berpengalaman dan dedikasi..juga 'memberi hadiah yang sangat banyak buat saya'..(tgn kedada mata pejam..sebab geram)..Dengan pengalaman anda itu adakah diberi hak untuk buli???




Rumusan bebelan di atas :


Actually kan, kite kan, tak suka kan sangat kan kerja kat sini kan..[perluke kan every word??]


mesti ada yang cakap "resign je la tak suka..jangan dipaksa"


memang nak resign pun tapi tunggu masa dan ketika...
















ok..bai...








p/s: entri berbaur emosi dan sedikit keanak anakan.

Thursday, June 21, 2012

Fenomena Kahwin Awal di Kalangan Temanku


Assalamualaikum wbt...

dewasa ini. kita dapat mengenalpasti bahawa ramai kahwin muda dan tak terkecuali kepada my friendS..yS besar kat situ menunjukkan plural ok..<-------------bace balik ayat pertama (macam pembukaan karangan BM SPM yang aku tak dapat A..buat malu jadi Melayu..eh bukan silap aku, silap hati nurani nan kudus perasan dah pandai sangat la Bahasa ibunda sampai aku tak study jawab BM.)


ok..dah mula melalut...nak continue ni ngan tajuk entri agar tak lari olahraga ni...(bace sambil buat suara gedik baru bangun tidur dan kerutkan kening muncungkan mulut)


kita bermula dengan kawan aku masa kat UiTM Perak dulu..aish...aku jadik tension dia kawin..post kat wall Fb pun berkisarkan kehidupan beliau selaku seorang isteri..waaahhh,,sangat jeles taw..

makan ngan suami sambil tengok tibi..

korek idung dengan suami sambil masak...

cuci toilet ng suami sambil basuh kete (imagine la ye 2 in 1 punye kerja)hekhekhek...


ni la kawan aku yang bisa buat aku cemburu lagi jeles merasuk hati ini..nakkk jugak :)  (Meeooooowww!!!..kucing gatal)





ni saim aku..oh kamu udah dimiliki..
http://www.facebook.com/sitirokiah.jaafar.1(sumber gambar: curi dr FB beliau)



mashiiiiiiiiii.....

sumber gambar pesbuk beliau : http://www.facebook.com/sitimasitah.abrani



ok..sroooooootttt hingus meleh dek rase teruja dan jeles ngan mereka yang dah kahwin itu...semoga bahagia..


ok the reason why dorang kawin sebab...


JODOH samapi awal..[jawapan yang mampu buat aku tak jadi nak marah...qada dan qadar Allah]

insaf...


tapi kan,,nak tau tak???

sometime nak jugak kahwin awal, tapi tak de orang nak kat aku ni [ok..pelempang sambil pusing kepala dan senyum sambil betulkan statement]



Actually kan terfikir la jugak aku ni kan nak sangat kahwin segala bagai preparation untuk jadi seorang isteri tu dah cukup ke??tak kira la dari segi mental or fizikal atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan...hehehhe..

dan jawapannya ialah...TAK..tak..Tak..tak...besar nau jawapan tu aku letak..yes aku admit yang memang tak get ready terutama masak..yes aku tak pandai masak sangat..kenapa ada sangat??sebab yang simple tu aku tau la godek-godek jadi makanan..heheheh

yang kedua is aku tak tau adakah aku ni bulih membawa suami ku ke syurga ke tak??pandai tak nak bwak diri??pandai tak jaga maruah..ye la takut tersasar dijalanmu (telemovie Erma Fatima yang menang anugerah pe ntah dlu tu).

ketiga is tak PUAS lagi nk dok ngan my mom n dad..srootttt sedut hingus sehijau warna daun buku KOMSAS form 1 dulu...


tapi kalu dah ditakdirkan jodohku sampai awal, aku terima nikahnya..eh..bukan aku yang kena jawab nikah..aishhhh!!!!


ok lah..penutup...tenkiu berimash...







p/s: Doakan aku kahwin tahun ni  ye..mintak cukup duit...heheh














Saturday, June 16, 2012

Kearah Menuju Company Ber'ISO

Morning dan selamat pagi warga dunia..alhamdulillah masih diberi nafas untuk terus hidup..

hari ni sabtu atau dalam bahasa orang putih Saturday. maka dengan secara officially nya saya bekerja..halfday...Penat..Kerja enam hari seminggu tak jugak kaya.. masih lagi tak juga boleh beli banglo pat tingkat tepi tasik mengadap kolam renang...tapi nak buat macam mana, nak simpan duit nak wat kawin..

ish ish ish....


ok, berbalik kepada tajuk tu la, agak la annoying bila kerja dengan kompeni yang tak dapat ISO lagi ni. macam macam prosedur nak kena try dan biasanya selalu je prosedur tu bertukar.

hari ni cakap lain, esok cakap lain. so, kesannnya ialah pembaziran dari segi masa dan kertas serta tenaga saya yang diternak demi masa depan in case saya yang comel jelita lagi menawan tanpa mengenal usia ini diculik tanpa diberi makan, at least lemak lemak tepu yang disimpan ni boleh la jugak dibakar untuk dijadikan tenaga..heheheh..[pemalas punya budak]



untuk mecapai ISO, bukanlah mudah...segala aneka file digeledah dan di cek. aneka form kena isi sebelum kerja dibuat. ish...ok itu memang la betul as a record. tapi kalau semua yang terlibat memberi kerjasama di mana faham dengan tugas masing masing ni agak smooth and clear jalan raya di hari raya nanti..eh bukan, smooth and clear bila nak buat kerja.


bersembunyi dimana, mungkin dicelah celah hahahahhaha,,,,eh tertaip lagu pelesit kota pulak...apo cito ni,,,lambat habes la entry aku kalu camni..


dan disebabkan ganggguan lagu pelesit kota yang buat aku rasa nak angguk lompat atas PC opis ni, lebih baik la aku stop dulu..tak habis jugak entry ISO aku ni..watderokiskuking betul la..

ok..babai sebelum terjadi amukan PC dikepala ku...

babai..

Thursday, June 14, 2012

Nilai Wang Hantaran Sekarang Ikot Level of Education????



Hi..wassup dude!!heheh...

aish cubalah bagi salam doakan kesejahteraan buat insan manusia...heheh...

ok..assalamualaikum di perenggan ke tiga boleh kan????hehhehe

dari hasil gmbar tangkapan encik gugel,,

ok...saja la nak lontarkan pendapat....

boleh ke kalau nak ikutkan level education??
rasanya macam tak sesuai je..ye la sekarang ni budak pempuan sumenye bijak lagi sana yakni bijaksana. soo, paling common pun mesti ada degree..dan disini bukan lah nak cakap lelaki tak ramai ada degree !!oh tidak sama sekali ye guys!!!


tapi ramai yang berpendapat la kan pasal isu ni mesti cakap gini bagi pihak mak dia:...

"Saya tak kesah pun berapa hantaran tu, I kesian kat bakal suami I tu kalau mahal mahal..Tapi U kena paham la, mak I cakap nanti orang mengata pulak"

then I cakap pulak..eh  tetiba gedik ber'I' bagai ni...O____x


" ala bia la orang nak cakap pun,,,kita yang nak kena tanggung''...DONE!!!

pastu adalah bisikan halus dari sanubari nan suci sesuci cintamu lagu anuar zain tuh..


"AMBOI BERANI KO EIRA CAKAP CENGGITU,KO DAH KAWEN KE??"


errkkk!!!!!!!!


ala, bukan la sal dah kawin ke belum,..tapi kita kena lah pikir jugak kan??nak mahal mahal buat ape kan????yang penting kita happy dengan apa yang  kita bukan bukan untuk menunjuk nunjuk ok...[sambil gigit jari hentak hentak kaki sebab tak tau nak cakap apa]


ok..dari gambarajah di atas jelas menunjukkan bahawa [perghh baru nak buat rumusan gambarajah ke??dah perenggan ke tujuhplohnam dah ni] kalau nak kawin para kaum lelaki sekelian mesti lah ade duit paling cikit pun 5 ribu untuk hanyaran kalangan lepasan UPSR..eheheheh!!!!kiranya budak lepas UPSR dah bulih kawin la ye???aishhh!!![muka mintak pelempang sebab sah sah tak dapat la sebab underage]kalau yang dah sampai phD hantaran RM30k????wahahahaha..patutlah ramai tak kahwin...ini lah jadi penghalangnya??

ini tak boleh jadi..

eh,,tapi kalu nak fikir logik la kan memang patut la mahal pun bukannya apa, untuk buat kenduri jugak bagi menghebahkan walimah tu...tapi janganlah sampai nak menujuk nunjuk..berpada pada la.

tapi sedikit berbeza dengan kelantan..kami tak ade hantaran...ye tak ada...
TIADA HANTARAN!!!..tapi bukanlah bermakan anda boelh kawin free ye..aish nak kena lempang  ngan bahulu ni..heheeh..

kat kelantan, if i not mistake la, kami tiada hantaran,,ada mas kawin je..meaning that, kalau korang bagi RM30k sekalipun, ia bakal jadi hak milik isteri yakni kaum wanita..

waaaaaaaaaaaaaaaaahhh kayo..bulih  beli gelang mas besar gedabak tahap tak hengat ni..hehehheheeh...


tapi kan, nanti nak buat bekwoh atau pun kenduri camne??kalau saya la kan, saya gune je duit hantaran tu...pedulik ape kan??janji kita tak terhutang kat mana mana..

MEh nak pesan sikit:

KITA NI KALAU NAK LETAKKAN HARGA YANG MAHAL BIARLAH BETUL BETUL VALUE FOR MONEY...IAITU WANITA YANG BAKAL KITA BAGI HANTARAN IAITU BAKAL ISTERI TUH PUNYA SEGALANYA YANG SANGAT BERNILAI DENGAN HARGA.

BAK KATA USTAZ AZHAR IDRUS "kalu hok 10 ribu duit belanje mestilah tahu lake bende.ikot suami cakap nape sume buat..dop pong tok laki baghu nak balik keje, ade dah dok tunggu depang pitu pago jage nok sambuk tok laki..hhaaaaa kalu gti, 30 ribu pong sanggup lagi bayor"


hahahaa..pada kaum wanita boleh ke kita ni jadikan nilai setimpal dengan harga ditetapkan???renung-renungkan :)

taapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....................



.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
..
.
.
.



maknanya aku punya hantaran up to RM12k and above la????
sempat lagi tuh..ingat nasehat di atas wahai makhluk kecik eira lagi cumil...

Monday, May 28, 2012

Awas!!! Produk Tiruan di Pasaran

Hari ni sempena nak update belog, saya nak share pasal barang tiruan yang berleluasa dijual di Malaysia.

tapi, saya hanya ada tiga tangkapan dari enset Sony. bukan DSLR Sony!!!!


The story..

Pada suatu hari, saya berjalan-jalan dengan kaki saya area Puchong..
Dengan rasa berbangga lagi riak dan kembang kempis hidung, saya melangkah masuk ke dalam satu kedai yang dipanggil 'Kedai murah Macam-Macam ada' (bukan nama sebenar)..

At first tuh nak cari cenderamata atau cenderahati..Ye la, dah nama kedai Murah kan???
Pusing punya pusing....

Tergolek punya golek...

Lari punya lari, tiba-tiba,,,,,,,,,,,,


suspens....

my hazel eyes (bluwekkkk!!!!) catch satu produk syampu... at fisrt tuh tak perasan la yang benda tuh adalah tiruan..ye lah,,sebijik kot sama...yang beza nya hanya nama..

tapi cara product tuh memang copy, edit and paste la ngan product asal samada dari segi bau, warna dan yang bezanya adalah harga....
kalau tak caye, cuba banding kan...


yang ori
tiruan

tiruan

ori







tipu







ori





























hurm..memang banyak persamaan ya kawan-kawan sekelian..diharapkan anda berhati-hati dengan produk sebegini agar,,,................


  1. rambut anda terpelihara
  2. bau rambut anda wangi seperti yang diingini
  3. rambut lembut scuma gunakan jari saja...



SEKIAN...hehehehhe >.<

Saturday, May 26, 2012

Online Magazine

merujuk perkara tajuk dia tas..ceh dah macam official letter pulak dah..

perasan tak yang sejak kebelakangan ni, suka diri ini baca online magazine dan dipostkan kat blog..

bukan apa, saya ni orang yang kemut, ..atau lebih dikenali lagi dengan gelaran kedekut..hehheheheh,,,,


hurmm..
hari ini bersamaan hari sabtu, saya nak share satu lagi magzine yang menarik memang da bom iaitu ETERNITY..

hahahahah..

yang best nya, cover girl pulak blogger pemes emes FATIN LIYANA..seorang bakal doktor lagi cantik menawan macam saya....WAKLU Eira..!!!

yes,,,saya memang cantik pun...so???



http://www.mediaglam.com/majalah/jun2012/




jom layan mag ni di hari weekend yang bahagia ini...

tQ..
hehehhe


Thursday, May 24, 2012

# Convo : Her!!

olla...walaupun da lebih dua minggu I konvo, maseh belu,m sempat detetaskan entri peraman ini..

well, I konvo 13th May 2012 lepas kat Dewan Agong Tuanku Canselori (DATC) kt UiTM Shah Alam..

Anyway, this my first time here even I da dua tahun kat sana.. Biasalah kan, I ini budak budak yang tergolong dalam golongan yang baik...

Stopppppp!!!!!!

kenapa tetiba nak ber'I' ni eira????

hahha..entah..gedik sikit hari ni..


ok..I konvo for the Bach. Deg. in Quantity Surveying (Hons)..Sama ngan itu Mista Anik..hehehh..

FYI!!! anik pun g my konvo that day...My mom and dad too....

tapi tak best sanagt my konvo cuz time nak amik gambar tu tak sempat sebab istiadat tuh lambat habis... 

watderokiskuking LOL!!!
my mom and dad
 my mom and dad masa tunggu nak masuk dewan..wah,,sungguh ohsem my dad terr..hehehheh

me n shanaa amirah...
this is my shanaa..she owes wif me even in the blues or black...

pekejadahnye maksud kau ni eira????

pija....
 ni pija...dia suka merah..gaya shanaa amik gambar macam nak tunjukkan aku ni kerdill cett!!!!!!!

me, pija and filzah ~classmate

ni masa beratur nak masuk dalam dewan..filzah lambat dan dia menyalahkan shawl beliau yang tak membantu hari itu....

yana and me..she's not Qs but EM....

yana ni tak sama kos ngan saya.. kami kenal masa kat UiTM perak bila saya dan dia di bawah satu prohram KUMPULAN INOVATIF DAN KREATIF [i'm the Precident]hhahhahha!! well..wakil UiTM Perak ke peringkat UiTM Malaysia..


dalam dewan

ops..lupa...dalam dewan saya sendiri jauh dari teman-teman sebab..............saya kena tahan sebab saya tak pakai heel sebab saya tak reti sebab saya takut jatuh..

dussshhhh!!!nak bagi bape sebab???


ni masa dah after konvo dah..nak kena g hantar jubah..

saya yang cantek,,saya yang manis,,saya yang manja....hahahhaah






DATC
lepas makan..kenyang..pastu balik..hehehheh..


moral of the story is











 no moral!!hahahhahh

Wednesday, May 23, 2012

Birthday!!!!


Hepi besday...hepi besday..bepi besday.....

not for me..
i punye lambat lagi la...heheh..bulan doblas nun....


hari ni at myopis celebrate bday Staff yang mane lahir bulan May.. di samping tu ade acara penyampaian saguhati sempena staff mane yang datang punctual..

Aku dapat tak??

Hahah..op kos la…………………………














TAK DAPAT..hahhahahahha…


ni gambar kejadian..

ini kek kejadian

me..kek


me and cake

nikmat cake..

mane orang lain??hey!!my blog kan??so only me la..



babai...

Anda semua mangsa BW saya hari ini...

heheh..hari ni tak de claim nak kena buat., Maybe semua sub-cont penat nak rehat kejap kot..
so, since dah tak de benda nak buat, moh le kita blogwalking....


ingin diingatkan, saya bw adalah secara rawak..dan setiap sy bw, op kos saya akan follow..


http://www.lyssasecret.com/...[tapi aku mengalami masalah untuk follow]


yang ni bloger emes ames..tapi saya baru je jumpa blog dia...heheh..menarik jugak blog budak kecik ni..and DIA SANGAT la pemes..hehheh..gile kentang..follower dia 50k kot..mak aih..hehhehe


http://makcikmulutbecok.blogspot.com yang ni cik aminah..aku jumpa blog ni mase jalan2 kat google...aku main taip je..hahha..aggak menarik ..sanatai habes..




http://permaisurimon.blogspot.com/ ni datin!!bukan bini dato,,tapi dia jangop macam datin..hehe.sangat berani beliau ini berfesyen...


http://loveesparadise.blogspot.com/
 yang ni jumpe kat komen yuyu zulaikha..hehhe,,






ANDA MANGSA BW SAYA HARI INI..SEKIAN..


p/s: entry terajin tapi xde isi,,,sekian..

Tuesday, May 22, 2012

#Tips Kecantikan 1 : Petua Mendapatkan Kulit Lembut


Hye Deer…
Eh..
Dear…

HAri ni saya nak memepoyokan diri sebagaimana telah poyo selama ini. Hari ini dalam sejarah, saya ingin berkongsi cara cara mendapatkan kulit yang halus dan mulus seperti tajuk yang tertera di atas.

Baiklah puan-puan kak bedah, peah, jemah, timah dan seangkatan semua….mari kita cekedaut sekali lagi ye….

Petua 1 : Melembutkan Kulit Badan
Ni adalah cara untk lulur tau..ye la, untuk menghilangkan ‘rezeki’ ataupun dahki atau DAKI…

Bahan-bahan
Sejemput beras pulut
Kunyit hidup muda..tak mo yang tua.
Daun serai,,bukan batang dia,,,

Cara..
1.        Tumbuk beras tu dalam lesung..TAK MO BLENDER SEBAB NI PETUA..BUKAN PEMUDA…orang tua tak guna blender.. :P
2.      Basuh kunyit, dan tumbuk lagi dengan beras tadi.
3.      Carikkan daun serai untuk bagi wangi.
4.      LASTLY: gaul dan campur dengan sedikit air suam sebelum dilumurkan pada badan..


Petua 2: Melembutkan Kulit Wajah dan Menggebukan Beliau


Bahan-bahan:
Putih Telur
Daun Aloe Vera








Cara:
1.        Pecahkan telur dan asingkan telur kuning dan putih .[kita nak guna putih saje]
2.      DAun aloe vera dibelah dan lender beliau dicampurkan kembali dengan putih telur.
3.      Gaul hingga sebati.
4.      Ini adalah facemask dimana dapat melembut, melembab dan menegang kulit wajah.
5.      Buat sekali seminggu kalu malas..

Ok..Sekian petua kita hari ini..

SElamat Mencuba..

Saturday, May 19, 2012

ENF Magazine Free..Sape nak sila emel Adresss!!!

enf_magazine_issue_7__low_res.xml


wah..saya baru jumpa satu magazine baru..ekceli baru for me la..orang lain dah patratustigaploh kali khatam dah...

th edition baru la aku tahu kewujudan mag ni..wat the jakun....

kelebihan mag ni ilah:

free..tak payah beli..haaa???betul ke cik timah free??aku pun nak jugak la nambelas bijik..hehehhehe

hamboi kau, benda pree nak aje..

ye la dah pre..

hahaha..memang free pon..bace online..hahahahha......

anyway this mag provide to you lot of info for the fashion, artiste and ME..hahahhaah...

wat the POYO...


cekedaut..

eh...

cekdaud..

eh..cekdaud tu jiran aku...

ok..babaiii...

maaf macam selenga aje yep..hhehehe

Friday, May 18, 2012


Pergh!!!!! tajuk da tak menahan..Nak bagi headline baeeeeeeeeeeeeeekkkkkk punye*Dafi* bak kata Syuib Sepah..ngeeee….

Dulu dah pernah dah buat tajuk pasal pre wedding bagai ni..hahhah..tapi tak de la obvious gile nak all out cerita sal ni…

Ekceli, lately ramai sangat yang buat photoshoot pre-wedding.. Entah amalam adat mana entah diikiut nye.. [maunye aku kena attack ngan bebudak photog ni]..

Ekceli, aku saje nak share picture anak buah aku ni je..melalut tajuk tak de kaitan dengan gambar..

Tuesday, May 15, 2012

Sya berani pada mulanya........akhirnya berani jugak!!!

Last week I went to the UTM for Anik's convocation.. [pekehal start dah speaking London ni??]

hahah..ekceli, saja nak cerita disebalik convo di mana Anik berada dalam barisan dan duduk bersama kawan kawan dia yang lain, aku.........................................

huh...suspended ceiling ni....

aku berada dalam dewan tu jugak hasil incik anik mencari pass masuk. ye la, satu student buleh bawak 2 tetamu je, and opkos la anik bagi ma and ayah dia masuk.  aku dapat masuk jugak walaupun lambat sikit lepas ma and ayah dia masuk. tapi still dekat je aku duduk ng parents dia..belakang sikit je..

ok...nak dijadikan cerita, sebelah tempat duduk aku tu, kosong..so aku bajet la ada manusia yang ohsem will sit there..

pastu datang seorang wanita jelita..perghhhh jelita tu..JELITA..sekali lagi JELITA tanye kat kau lebih kurang cemni 

" May I sit here??"

alamak...dia cakap omputih..gerun wei..ape nak kena jawab ni??
ok??sure??boleh???can???aduh..

lastly aku angguk je...

pastu dia duduk..aku dah gelabah dah ni...buatnye si cantik jelita nak speaking ngan aku, mahunye aku nganga..

tapi disebabkan oleh aku ni kan berani, aku pun tanye la...

"You came here for......................????"

ayat tergantung tuh cz aku tak tahu perkataan yang sesuai.. and jawapan opkos la nak tengok convo kan??ape punya soalan daa...

pastu dia dah start tanye aku dah...aku jawab lambat lambat..ye la, nak kena jugak susun vocab, grammar..kalau tak mahu nye nganga budak tuh tak paham..

pastu dia introduce la dia punye nama..

SOOTHEH..she's from IRAN..

ok..aku punya expectation ialah DIA PUN MESTI TAK PANDAI ENGLISH MACAM AKU JUGAK...

tapi aku silap..

sebab,,bila dah lama punya sembang tuh, aku tanya la dia keje kat Malaysia  ni ke ???
then dia jawab la "No..I'm study here"

aku senyum la sebab manik manik cuak dah try nak jatuh ni..sebab study mesti tahu English kan???
aku tanya course ape..
dia jawab TESL..

what?????????????? TESL????

kali ni memang mampus aku....lepas je di cakap TESL aku terus diam..dah tak berani dah nak cakap..

tapi bila lama tu, dia dok tanya aku lagi...aduii..masa tuh aku nyesal la sebab remah tamah sesangat ngan dia..adoyaipon...


tak pe..aku tetap berani kan diri jawab je even my English is soooooooooooooooooo BROKEN..

pastu kami sembang je macam kenal lama...waklu kau Eira..hahhah..

pengajaran aku dapat ialah..

Dun judge book y its cover..

BE brave!!!

Jangan cepat mengalah..

Silakan ramah ngan sesape saje..

ok...
nah seketul pic aku ngan dia.

me and sootheh, 27yrs old!!!
.

Monday, May 14, 2012

# Review blog : TEH O BENG


Wassup dude!!!!hahahah…waklu dude kunun….

Tetibe terajin nak review blog yang aku pollow selalu..kalu tak caye, tengok la blog ni, aku je yang paling banyak kumen..eh ye ke the???hahhaah..
Mesti yang bace cakap cenggini…. “Eh eh eh Eira ni. Ade hati nak review blog orang.. blog dia ada 2 org je follower,” bisik hati nurani..
Dan aku tak akan berdiam diri, sebab aku nk jawab cam ni “ DO I CARE????” hahhaahhaha [mcm THE ckp tur}

Ok..cuba jejalan kat blog TEH O BENG
Gaya penulisan bersahaj tanpa ada unur inversion, metaphora, simile dan pelbagai lagi gaya bahasa sastera. Penulisan yang cukup bersahaja..

Eh, lupe bagi salam lagi… ASSALAMUALIKUM ^___^…


Ok..kenapa aku sangat suka blog ni???

1. Dia adalah kawan aku
2. Aku bulih suka hati je kumen dia
3. Aku sayanggggggggggg sangat kat dia..
4. Blog dia best..
5. Pastu kat rumah dia ada gajah…HAA GAJAH????
Hahhahah…yang penting she and me ada satu KIMIA yang menyambungkan silaturrahim..pergggggghh ayat bunga cinta…






jangan lupa p visit ye....


daaaaa,,,

Temuduga SPA Jawatan Penolong Jurukur Bahan JA29

Assalamualaikum. Hari ni waktu ni saat ni terasa rajin nak hupdate belog. Kih Kih kih. Tak tahu la post ke tak entry ni. Lol! 16 mei 201...