Friday, July 5, 2013

Umur 25 tahun Jerawat

Salam Jumaat guys!!!!.

Sekian lama tidak berbelog baru la terajin kan diri nak menaip.. well before ni bukan tak ada idea, idea berlambak jah mencurah-curah ke ladang gandum..hikhikhik.. tapi malas nak menaip tuh la membuatkan belog mokcik ni bersawang (oloh,,xdop sapo kesoh pong ngan belog mu duhai cik oggy)

hari ni mokcik nok bobey pasal perubahan usio dengan keadaan fizikal wanita..eceh,,stail nk kecek macey pakar pulop..

Gini ceritanya..

p/s: maaf..bahasa rojak kelate and melayu baku.. huhuhu..(kekok booohhhh)

Dulu mokcik mempunyai kulit muka yang gebu , lembut, mulut, licin, tanpa sebarang biji-biji samoado biji jerawat atau segalo aneka bintik putih, hitam kuning mahupun biru kala pebret mokcik :P.. Oleh sebab itu, mokcik tidak memerlukan sebarang penjagaan alat kosmetik untuk muka mokcik yang cantik seperti mokcik nyoho di atas tadi.

zaman remaja orang lain serabut dah dengan jerawat di muka, namun mokcik masih lagi bulih berbangga dengan kembang hidung yang mokcik tiada jerawat. kalau ada extra class untuk preparation SPM , mesti dalam beg masing-masing ada sejenis pencuci muka. biasa zaman remaja dulu, sain-sain mokcik pakat pakai FAIR N LOVELY sebab murah..bajet pelajar sekolah kan.. ataupun sabun susu kambing and sabun betik yang harga RM2 seketul bulih pakai samapai dua bulan..heheh... TAPI!!!!!!!!!!!!!!! mokcik tak perlu pakai apa-apa..

dan kemulusan muka mokcik berpanjangan sehingga lah usia mencecah 24 tahun..

Setelah mokcik menginjak usia 24 tahun, cik jerry (nama manjo jerawat) mula nak berkenalan dengan mokcik. Ok fine!! Salam perkenalan Cik Jerry,!!!

NOW!!! Cik Jerry bertambah akrab dengan mokcik..hampir setiap penjuru dan ruang muka mokcik yang lembut tuh Cik Jerry ziarah.. tapi mujur jenis cik jerry yang xbernanah tu.. <3 font="">

then setelah kakak mokcik serta orang sekeliling mokcik menegur muka mokcik terlalu akrab dengan cik jerry, mokcik pun mencari alternatif untuk memutuskan silaturahim mokcik with cik jerry..

produk cuci muka pertamo mokcik try ialah ANEW beli di AVON tuh.. oh sungguh sedak pakai mugotuh sebab dia macama da biji-biji yang bisa digunakan untuk menyental segala bagai daki terkumpul di muka mokcik.. sempat jugop la habis dua tube ANEW tuh. dan sangat berkesan menghilangkan jerawat, tapi dio buat kulit jadi kering. kulit kering yang telah menyebabkan Pokcik Jeragat nak berkenalan. sorry Pokcik Jeragat,,sayo taknak kawan ngan awak..bukan muhrim :P

pahtu mokcik tukar pulop pakai NIVEA VISAGE.. adeihh.. tu pun habis dua tube jugak, tapi at last Cik Jerry nak kawan balik ngan mokcik.. Mokcik with kembar mokcik pun tukar guna NANO WHITE pulak.. yang tuh memang tak habis sebab muka makin teruk.


So sekarang mokcik baru beli hak baru. GINVERA..hahah..harga RM 8.50,, loni dalam proses mencuba. dan mokcik akan pakai bedak sejuk setiap malam.. tujuan tak tahu untuk apa, tapi mok mokcik cakap bedak sejuk bagus untuk muka..hahahah..so mokcik try la..

aduuh..panjei plop mokcik bobei..hehhe

bye..(penutup tak beradab)

12 comments:

Anonymous said...

It's in point of fact a great and useful piece of information. I
am happy that you just shared this helpful info with us.

Please keep us informed like this. Thank you for sharing.



Feel free to visit my site ... seo quiz

Anonymous said...

What i don't understood is in truth how you
are now not actually a lot more well-liked than you might be now.
You are very intelligent. You already know thus considerably in relation to this subject,
made me in my opinion consider it from a lot of various angles.

Its like women and men aren't interested unless it is
one thing to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs great.
Always take care of it up!

Also visit my webpage ... winrar password finder

Anonymous said...

Hi there, I enjoy reading all of your article. I wanted to write a little
comment to support you.

Look into my website what is the venus factor herb

Anonymous said...

Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this
article plus the rest of the website is also really
good.

My web blog: web marketing

Anonymous said...

Greetings from Idaho! I'm bored to death at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break.
I really like the info you provide here and can't wait to take a look when I get
home. I'm shocked at how quick your blog loaded on my cell
phone .. I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, amazing
site!

Also visit my site; increase your testosterone naturally

Anonymous said...

Admiring the dedication you put into your blog and in depth information you present.
It's awesome to come across a blog every once in a while that isn't the same old rehashed material.
Excellent read! I've bookmarked your site and I'm including your RSS feeds to my
Google account.

Feel free to surf to my web site :: porno cam

Anonymous said...

An accelerometer sensor is installed as standard, so the image on screen will automatically rotate based on the
orientation of the phone. It also means that now many people can reach if you
have your own unique program or game on that basis. The slider is very quick in moving and a player needs to get habituated in order to use it efficiently.



Here is my web blog ... Jurassic Park Builder Hack

Anonymous said...

Hi there to all, how is everything, I think every one is getting more from this web page,
and your views are pleasant in favor of new
viewers.

Here is my web-site ... online Cash commissions (http://brandvig.oboysracing.com/gallery/displayimage.php?pos=-3)

Anonymous said...

You've made some decent points there. I checked on the net for more information about the
issue and found most individuals will go along with your views on this web site.


My webpage - connect ucsd email to iphone

Anonymous said...

Remarkable issues here. I am very glad to look your article.
Thanks so much and I'm having a look forward to contact you.
Will you please drop me a e-mail?

Feel free to surf to my blog post - cna training in ct

Anonymous said...

motor honda beat terbaru
Harga Motor Honda City
Honda Part
Generator Honda

Eko Baits said...

Jangan tangisi mereka yang meninggalkanmu demi orang lain. Jika mereka cukup bodoh melepasmu, kamu harus cukup pintar melupakannya.
Obat Sipilis

Temuduga SPA Jawatan Penolong Jurukur Bahan JA29

Assalamualaikum. Hari ni waktu ni saat ni terasa rajin nak hupdate belog. Kih Kih kih. Tak tahu la post ke tak entry ni. Lol! 16 mei 201...